NOVO ULAGANJE U VODOIZVORIŠTE NEPRIČAVA

Tekst je u okviru projekta iz oblasti projektnog sufinansiranja iz oblasti javnog informisanja pod nazivom ”O svemu sa vama”, koji sufinansira opština Lajkovac. Ovim projektom ukazujemo na realne probleme građana, način njihovog rešavanja i efekte realizacije. Zahvaljujući ovom projektu posetioci portala KISSINFO.rs će iz prve ruke dobijati informacije od značaja za život u opštini Lajkovac čime ukazujemo na značaj uloge građana u poboljšanju rada lokalne samouprave.

Tema: Unapređenje vodosnabdevanja

Opština Lajkovac će u narednom periodu izdvojiti sredstva za hidrogeološka istraživanja u naseljenom mestu Nepričava, kako bi povećali kvalitet i količinu vode neophodnu za snabdevanje stanovništva. Prvi čovek lajkovačke opštine – predsednik Andrija Živković na tu temu nam  je rekao:

” Rebalansom budžeta odvojeno je petsto hiljada dinara za zajedničko ulaganje u vodoizvorište Nepričava, gde ćemo zajedno sa lazarevačkim komunalnim preduzećem tj. opštinom Lazarevac raditi na projektovanju istražne bušotine za budući novi bunar u Nepričavi, koji će sigurno poboljšati snabdevanje vodom obe opštine, i Lajkovac i Lazarevac.

Taj proces će trajati sigurno dve godine. Ovo je prvi korak u procesu izrade tog projekta istražne bušotine , zatim ide realizacija same bušotine i ako ona na kraju zadovolji kapacitetom i kvalitetom, tek nakon toga ide bušenje bunara, a nakon toga njegovo opremanje. I naravno uz sve to ide dobijanje potrebnih dozvola  od resornih ministarstava .”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post “SRPSKI SAMURAJ NA DVA TOČKA” U LAZAREVCU (VIDEO)
Next post 10. Školski pozorišni festival u Lazarevcu (VIDEO)