Bratski susret opština Lazarevac i Valandovo(VIDEO)

Tradicionalno i ove godine u okviru obeležavanja manifestacije Dani Lazarevca,  delegacija iz makedonskog grada Valandova posetila je našu oppštinu.

Valandovo i Lazarevac pobratimljeni su gradovi još od davne 1977. godine.

Danas je za goste, gradonačelnika Valandova, Peru Kostadinova i njegove saradnike upriličen prijem u sali predsedništva, a prvi čovek opštine Lazarevac, Bojan Stević kaže da će bratski odnosi i izuzetna saradnja biti nastavljeni i u budućnosti.

“ Naša saradnja do sada se, pored ostalog odnosila na razmenu učenika OŠ “Vuk Karadzić” iz Stepojevca i osnovaca iz Josifova, KUD “Goce Delčev” uzimalo je kod nas učešće na brojnim  manifestacijama, dok su naša kulturno umertnička društva odlazila kod njih na nastupe. Pored toga, isrtakao bih da je opština Valandovo pomogla tokom poplava 2014.godine, a ono na šta bih još podsetio jeste da ulica Valandovska u Lazarevcu  nosi ime upravo po Valandovu”, rekao je Stević.

Gradonačelnik Valandova, Pera Kostadinov, zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu izrazivši uverenje o budućoj saradnji dve opštine na dobrobit svih građana.

Čelnici oba grada nakon prijema i srdačnog razgovora razmenili su simbolične poklone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Tradicionalna dodela nagrada na Vidovdan u Lajkovcu(VIDEO)
Next post Dodela nagrada za najlepše dvorište Gradske opštine Lazarevac (VIDEO)