Tradicionalna dodela nagrada na Vidovdan u Lajkovcu(VIDEO)

Po tradiciji na Vidovdan u Gradskoj kući u Lajkovcu dodeljene su nagrade đacima generacije, vukovcima i učenicima koji su se visoko plasirali na republičkom takmičenju.

Tim povodom se obratio zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović koji je čestitao svim nagrađenim učenicima, ali i predmetnim profesorima i roditeljima.

“U ime opštine Lajkovac i u sopstveno ime čestitao bih svim nagrađenim osnovcima na postignutim uspesima koji su ostvarili u prethodnih osam godina svojim radom i trudom iz oblasti obrazovanja.Ono sto zahteva veliku pažnju jeste i uspeh roditelja koji su usmerili svoju decu u kom pravcu da idu ka svom cilju, naravno tu su i predmetni nastavnici koji su na adekvatan način bili podrška I potpora”, rekao je on .

Za izuzetne rezultate u školovanju  učenici su dobili laptopove i knjige.Nagradjeno je 8 učenika iz različitih oblasti obrazovanja.

Đak generacije i nosilac Vukove diploma O.Š. “Dimitrije Tucović” je Lana Ivanović , “vukovci” su i David Trifunović , Jelena Bajić i Andrea Vujičić. Đak generacije O.Š. “Mile Dubljević” je Nikola Ivanović.

Nagrade na republičkim takmičenjima su osvojili učenici O.Š. “Dimitrije Tucović” Jabučje. Ognjen Ivanović drugo mesto u tradicionalnom pevanju, Sofija Ćatić prvo mesto u pevanju i Teodora Bajić koja je osvojila treće mesto na takmičenju iz fizike.

“Lokalna samouprava planira od 1.septembra deljenje besplatnih udzbenika i školskog pribora za učenike prvog razreda osnovne škole. Ispred Srednje škole “17. septembar” Lajkovac nemamo đaka generacije, u završnim razredima nije bilo učenika sa svim peticama u toku školovanja, odnosno pravilnik o nagrađivanju kaže da to mora da bude nosilac  Vukove diplome”, dodao je Milutinović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post KUD “Diša Đurđević” ovogodišnji dobitnik Vidovdanske nagrade GO Lazarevac (VIDEO)
Next post Bratski susret opština Lazarevac i Valandovo(VIDEO)