KUD “Diša Đurđević” ovogodišnji dobitnik Vidovdanske nagrade GO Lazarevac (VIDEO)

Svečana sednica Skupštine povodom obeležavanja Dana opštine Lazarevac, Vidovdana, održana je danas u velikoj sali Centra za kulturu.

Svečanosti su prisustvovali narodni poslanici, odbornici u Skupštini grada, odbornici lokalnog parlamenta, predstavnici opštinskih preduzeća i ustanova i brojni gosti.

O istorijatu Lazarevca, ali i o njegovom razvoju govorio je u svom obraćanju predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojaan Sinđelić, dok je prvi čovek lazarevačke opštine, Bojan Stević podsetio  na sve ono što je realizovano u proteklih godinu dana i najavio nove projekte predviđene za naredni period.

Odlukom Komisije za dodelu javnih priznanja Skupštine GO Lazarevac i ove godine dodeljene su nagrade u nekoliko oblasti.

Nagradu u oblasti protivpožarne zaštite dobio je komandir vatrogasno spasilačke čete u VSJ Lazarevac, Miloš Živanović za veliko zalaganje, požrtvovanost i profesionalnost u dosadašnjem radu.

Za stvaralaštvo mladih  nagrade su uručene Andreju Beliću, učeniku Gimnazije u Lazarevcu za postignute uspehe na brojnim takmičenjima, Nađi Lazarević, ovogodišnjem đaku generacije TŠ “Kolubara” za postignute uspehe kako u školi, tako i u svojoj izuzetnoj plivačkoj karijeri  i Aleksandri Spasojević, učenici Gimnazije u Lazarevcu za uspehe postignute na takmičenjima iz Srpskog jezika i kulture, hemije i informatike. Vidovdanska nagrada GO Lazarevac ove godine pripala je KUD “Diša Đurđević” iz Vreoca za širenje kulturnih i umetničkih vrednosti, kroz podsticanje kulturno-umetničkog amaterizma, razvijanja kulture i etike rada u sredini u kojoj deluje, kao i promovisanja izvornog narodnog stvaralaštva .

Uručene su i dve plakete zahvalnosti zaslužnim građanima i to diplomiranom vajaru iz Lazarevca, Dušanu Rajšiću za unapređenje života dece i osoba sa posebnim potrebama , kao i profesoru Tehničke škole „Kolubara“, Ivanu Gajiću  za postignuća u radu sa decom iz oblasti mašinstva i obrade metala.

One thought on “KUD “Diša Đurđević” ovogodišnji dobitnik Vidovdanske nagrade GO Lazarevac (VIDEO)

  1. Као и претходних година и ове 2023. Видовданске награде су стигле у праве руке. Посебно ме радује што је КУД „Диша Ђурђевић” из Вреоца добио ово значајно признање које је резултат дугогодишњег неуморног рада и добрих наступа широм Србије, Балкана (Хелма) и Европе. Честитке свим добитницима, а посебне мојим Вреочанима. Зоки.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post OBAVEŠTENjE O RASPISANOM JAVNOM POZIVU GO LAZAREVAC
Next post Tradicionalna dodela nagrada na Vidovdan u Lajkovcu(VIDEO)