Drugi rebalans budzeta opštine Lajkovac pred odbornicima u petak (VIDEO)

Osamnaest tačaka Dnevnog reda našlo se na danas održanoj 53. Sednici opštinskog Veća u Lajkovcu.

Pored nekoliko tačaka verifikacionog karaktera i nekoliko zahteva i molbi građana, najzačajnije tačke odnosile su se na Drugi rebalans budzeta opštine Lajkovac za 2023. godinu, pripreme za organizaciju Dana Lajkovca i Gradske slave, zatim Izveštaji o realizaciji Programa poslovanja Regionalnog centra za upravljanje otpadom „EKO Tamnava“ za prošlu godinu, Druge izmene i dopune Programa uređenja gradskog građevinskog zemljištva  za tekuću godinu i druge.

Nakon sednice o najznačajnijim tačkama govorio je predsednik lajkovačke opštine Andrija Živković, istakavši da će putna infrastruktura biti jedan od glavnih prioriteta u narednom periodu.

“ Ono što ste čuli, po rečima izvestioca jeste da je budzet uvećan za oko 115 miliona dinara, a skoro polovina ovog novca ide na funkcionisanje onih preduzeća i ustanova čiji je opština osnivač, dok druga polovina novca ostaje za investicije. Sigurno nešto najkapitalnije i najbitinije što će se desiti  u drugoj polovini godine jeste raspisivanje Javne nabavke za izgradnju Seoske kuće u Vračeviću, koja će se graditi u dve faze, a čija je projektovana vrdnost oko 50 miliona dinarra.

Odvojili smo novac i za izgradnju vodovodne  mreže koja nedostaje od ambulante  do postojećeg bunara i škole u Vračeviću, a takođe u dogovoru sa MZ Donji Lajkovac  koja najviše ima problemna sa vodom na teritoriji opštine Lajkovac jer je bezvodna, odlučli smo se da krenemo u proceduru istražnih radova  za šta smo izdvojili 1,200.000 dinara.

Odvoli smo novac i za projektovanje kanalizacije  za jednu bitnu ulicu koja, na žalost nije ušla u plan projekta ”Čista Srbija”  a prostire se od Borverka  do puta za Jabučje u dužini od 1000 metara” naveo je pored ostačog Živković

Prvo letnje zasedanje lokalnog parlamenta opštine Lajkovac zakazano je za petak  30. jun.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Lepe vesti za ruralne sredine i škole – Ministar Jovanović u poseti GO Lazarevac (VIDEO)
Next post Talenat u genima – Tate na terenu povodom godišnjice rada omladinske škole fudbala FK Železničar