Junski program Kulturnog centra u Lajkovcu

Subotu su obeležili brojni programimi u organizaciji Kulturnog centra i aktivnostima pojedinih sekcija. Od 12 časova u sali bioskopa predstavu  „Mirko i Marina“ odigrali su polaznici Škole glume KC „Hadži Ruvim“, koju već pet godina vode akademski glumci Mirjana i Petar Mihailović. Komad „Mirko i Marina“ napisao je Miki Simić, a režirao bračni par Mihailović.

U 14 časova otpočela je likovno-poetska kolonija kraj Kolubare u blizini Jolića vodenice.a sat vremena kasnije Negosava Stjepanović, direktorka Narodne biblioteke predstavila je muzejsku zbirku iz Zbornika „Nikola Vasić, zvornički Stradivari“, uz prateću izložbu.

Foklorni ansambl “Hadži Ruvim“ u 15 časova nastupio je na Dečjem festivalu foklora u Stublinama kod Obrenovca.  Festival je revijalnog karaktera, a nastupilo je desetak ansambala iz zemlje i inostranstva. Dečji ansambl su se predstavili igrama iz Srbije, dok se pripremni ansambl predstavio koreografijom Igre iz Leskovca. Koreograf i umetnički rukovodilac je Jelena Popović Stevanović.

Jubilarni koncert Baletskog studija „IN“, povodom 10 godina rada, zakazan je za 11. jun u 19.30 u sali bioskopa.

Za 15. jun najavljena je predstava za sve uzraste, a detalje će Kulturni centar naknadno objaviti.

Završna priredba Predškolske ustanove „Leptirić“ biće održana 16. juna od 17 časova u sali bioskopa.

Za kraj meseca biće organizovana izložba slika Božidara Borkovića. Otvaranje je 30. juna u 19 časova, u galeriji Kulturnog centra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Održana tradicionalna sportsko-rekreativna manifestacija „Biciklijada Lajkovac“
Next post Usvojen završni račun budzeta opštine za prošlu godinu – Održana 22. sednica Skupštine GO Lazarevac (VIDEO)