NAJAVLJENA IZGRADNJA KANALIZACIONE MREŽE U LJIGU

Tekst je u okviru projekta iz oblasti projektnog sufinansiranja iz oblasti javnog informisanja pod nazivom ”Iz naše perspektive”, koji sufinansira opština Ljig. Ovim projektom ukazujemo na realne probleme građana, način njihovog rešavanja i efekte realizacije. Zahvaljujući ovom projektu posetioci portala KISSINFO.rs će iz prve ruke dobijati informacije od značaja za život u opštini Ljig čime ukazujemo na značaj uloge građana u poboljšanju rada lokalne.

Tema: Unapređenje kanalizacione mreže

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da lokalne samouprave u Srbiji svake godine postižu sve bolje rezultate, tj. da im prihodi rastu ali da je neophodna pomoć države da obezbedi bolji život građanima. Tako da država kroz projekat ” Čista Srbija” pomaže izgradnju kanalizacione mreže kao i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda. Ministar je istakao da se u dve faze gradi preko 1000km kanalizacione mreže u 30 lokalnih samouprava.

Prva faza izgradnje je već uveliko u toku, a što se tiče druge faze, ministar Mali kaže da se potpisivanje aneksa ugovora očekuje u narednom periodu. Ljig je u planu u toj drugoj fazi, izgradnja kanalizacione mreže u dužini od 39km.

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević je naglasio  važnost horizontalne bušotine u Bau kojim je višedecenijski problem vodosnabdevanja naseljenog mesta Ljig zdravom pijaćom vodom rešen, zatim je najavio radove na izgradnji kanalizacione mreže, a kao posebno je istakao da je najveća infrastrukturna investicija u Ljigu izgradnja Auto – puta Miloš Veliki, koji osim što je olakšao putovanja, otvorio je i brojne druge mogućnosti. Nedaleko od petlje Ljig gradi se nova industrijska zona kroz koju će biti urađene ulica koja će biti direktno povezana sa auto- putem.I to će biti najbolje pozicionirana industrijska zona na Koridoru 11 za koju je država opredelila 40 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Kolica sa nosiljkom za mališane rođene u oktobru (VIDEO)
Next post Decembarski likоvni salоn – pregled savremene likоvne scene lazarevačkih umetnika.