Održana 23. sednica Skupštine GO Lazarevac

Na 23. sednici Skupštine GO Lazarevac odbornici su na Dnevnom redu imali  16 tačaka, od kojih se o pet odlučivalo u skraćenom postupku.

Usvojen je Finansijski izveštaj JP “Toplifikacija”  Lazarevac za proteklu godinu,  data je saglasnost na Prvi rebalans  Programa poslovanja ovog preduzeća za tekuću godinu,  kao i saglasnost na Poseban program korišćenja sredstava iz budzeta,  po osnovu subvencija,  kapitalnih ulaganja  u sistem daljinskog grejanja u galeriji ispod glavne ulice JP ” Toplifijacija” za 2023.godinu.

Odbornici su, pored ostalog usvojili i  Godišnji izveštaj o poslovanju JPKP Lazarevac za proteklu godinu, data je saglasnost na Prvi rebalans  Programa posovanja za tekuću godinu,  kao i na poseban program korišćenja budzetskih sredstava  po osnovu subvencija.

Pored navedenog,  usvojen je i Godišnji plan rada Štaba za vanredne situacije za 2023. godinu,  ali i Predlog odluke o organizaciji i funkcionisanju  civilne zaštite na teritoriji opštine Lazarevac.

U skraćenom postupku  produženi su mandati vršiocima dužnosti direktora Centra za kulturu Lazarevac i  JP za izgradnju Lazarevca.

Pored tema koje su se odnosile na Dnevni red,  odbornici su i ovoga puta iznosili svoje stavove o brojnim pitanjima,  a jedno od pitanja Odborničke grupe “Zavetnici”  odnosilo se na isplatu nagrada studentima državnih fakulteta sa teritorije opštine Lazarevac sa prosečnom ocenom preko 8,5.

Predsednik opštine,  Bojan Stević rekao je da će  novac ovim mladim ljudima biti uplaćen na njihove račune do kraja septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Srećan rođendan! – BK Greatest iz Lazarevca obeležio 7 godina rada
Next post Prvo jesenje zasedanje lajkovačkog parlamenta